Itinerari geolocalitzat a Solsona

Aquest dissabte s’ha presentat a Solsona un itinerari geolocalitzat sobre l’Enigma de Castellvell.

Els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) l’Afrau, de Solsona, han preparat, per mitjà d’aquest enigma, un itinerari geolocalitzat en realitat augmentada que, usant la tecnologia mòbil, permet als usuaris conèixer com era el dia a dia dels habitants de Castellvell fa uns 2.500 anys.

La creació de l’Enigma del Castellvell va començar el curs passat dins del projecte “El Mòbil, la Màquina del Temps”. Els alumnes van investigar sobre les restes arqueològiques que han anat trobant al Castellvell i com vivien i estaven organitzats els poblats ibèrics. Van contactar amb el Museu Diocesà i comarcal i el Centre d’Estudis Lacetans per conèixer com era la vida dels antics habitants de la zona.

Gràcies a l’aplicació Eduloc, per a telèfons mòbils i tauletes, els visitants han arribat al poblat ibèric seguint les pistes i preguntes que han preparat els alumnes. Els vídeos i fotografies que hi ha a l’aplicació i que expliquen l’Enigma de Castellvell han estat realitzats també pels mateixos alumnes.

Més informació:

http://mobilmaquinadeltemps.blogspot.com/Este sábado se ha presentado en Solsona un itinerario geolocalizado sobre el Enigma de Castellvell.

Los alumnos de la Unidad de Escolarización Compartida (UEC) del Afrau, de Solsona, han preparado, por medio de este enigma, un itinerario geolocalizador en realidad aumentada que, usando la tecnología móvil, permite a los usuarios conocer cómo era el día a día de los habitantes de Castellvell hace unos 2.500 años.

La creación del Enigma del Castellvell se inició el curso pasado dentro del proyecto “El Móvil, la Máquina del Tiempo”. Los alumnos investigaron sobre los restos arqueológicos que se han ido encontrando en Castellvell y cómo vivían y estaban organizados los pobladores ibéricos. Contactaron con el Museo Diocesano y comarcal y el Centro de Estudios Lacetans para conocer cómo era la vida de los antiguos habitantes de la zona.
Gracias a la aplicación Eduloc, para teléfonos móviles y tabletas, los visitantes han llegado al poblado ibérico siguiendo las pistas y preguntas que han preparado los alumnos. Los vídeos y fotografías que hay en la aplicación y que explican el Enigma de Castellvell han sido realizados también por los propios alumnos.

Más información:
http://mobilmaquinadeltemps.blogspot.com/ 

Sense respostes a "Itinerari geolocalitzat a Solsona"